Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Biroul de Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au discutat astăzi cu elevii despre bullying, cyberbullying și alte teme de interes pentru siguranța acestora. Polițiștii de la prevenire și siguranță școlară s-au îndreptat astăzi către elevii de la Școala Gimnazială ”Mihail Sadoveanu” și Colegiul Economic ”Ion Ghica” Bacău pentru a dezbate aspecte legate de siguranța în mediul on-line, bullying și cyberbullying.

Bullyingul este în general caracterizat ca un comportament agresiv, intenționat, menit să provoace suferință și care implică întotdeauna un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă, care se manifestă repetitiv, regulat într-un grup de copii. Cyberbullyingul implică utilizarea mediilor electronice (internet, telefon, rețele de socializare, platform foto și video, pagini de internet) pentru a răni o altă persoană.

Pornind de la aceste definiții, polițiștii le-au oferit informații copiilor pentru a putea recunoaște caracteristicile, semnalele și efectele situațiilor de bullying, au reflectat împreună într-un mod obiectiv asupra experiențelor de elev și i-au determinat să găsească o corelație între cultura, climatul familial/școlar și experiența de bullying. De asemenea, polițiștii au fost prezenți și în rândul copiilor din Slănic Moldova, unde într-un cadru organizat în parcul din centrul stațiunii, le-au oferit acestora sfaturi preventive și le-au vorbit despre drepturile și obligațiile copiilor, dar mai ales despre regulile care-i mențin în siguranță.