În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase – COD ROȘU – la nivelul județului Bacău, în intervalul orar 14:35 – 15:15, au fost afectate mai multe UAT-uri (Târgu Ocna, Târgu Trotuș, Bogdănești, Mănăstirea Cașin, Cașin).
Furtuna a făcut prăpăd marţi, în judeţul Bacău, unde în jumătate de oră fenomenul meteo a  afectat mai multe localităţi.

 

Pentru gestionarea evenimentelor, echipaje (49 de pompieri militari) din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au acționat pentru evacuarea apei din gospodării și degajare de arbori căzuți, cu 5 autospeciale de intervenție cu apă și spumă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 2 autoturisme pentru muncă operativă, 2 motopompe transportabile.

Astfel, a fost evacuată apa din 12 gospodării (curți) și 2 beciuri. Totodată, au fost desfășurate 14 misiuni pentru degajarea de arbori căzuți.
De menționat este faptul că două persoane au fost evacuate la rude, după ce un arbore a căzut peste locuința acestora. Din fericire niciuna dintre cele două persoane nu a fost rănită.
În acest moment două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești intervin pentru evacuarea apei din două curți, în municipiul Onești și respectiv în comuna Tg. Trotuș, sat Viișoara.