Observatorul Astronomic ,,Victor Anestin”, organizează, în perioada 22 – 24 iunie 2021, cea de-a cincea ediție a ,,Festivalului Științelor”. Activitățile din cadrul workshop-urilor se vor desfășura zilnic pe bază de programare între orele 9.00-15.00.

Proiectul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău – „Festivalul Științelor”, a fost gândit şi iniţiat special pentru publicul interesat de domeniul ştiinţelor naturii. La subunitatea Observatorul Astronomic, acest produs cultural interactiv aduce în faţa publicului workshop-uri pe teme de astronomie. Ideea unui astfel de eveniment a fost primită cu entuziasm de publicul țintă. Vizitatorii mai mari sau mai mici care au participat în ediţiile anterioare, au fost încântați de materialele și machetele prezentate într-un cadru nonformal la workshop-urile organizate.

Taxa de participare/persoană: 10 lei (include ambele workshop-uri).

În cadrul work-shop-urilor se vor desfășura activități demonstrative cu următoarele teme:

  • SISTEMUL SOLAR ȘI PLANETA PĂMÂNT (30 de minute)
    Prezentarea Sistemului Solar și caracteristicilor planetei Pământ: orbită, structura internă, formarea anotimpurilor, asemănări și deosebiri față de celelalte planete, etc.
  • CERUL DE VARĂ LA OBSERVATORUL ASTRONOMIC (30 de minute)
    Prezentarea constelațiilor care se văd pe cerul de vară cu ajutorul Hărții Mobile a cerului și a Globului Constelațiilor, precum și explicarea modului de identificare a constelațiilor pe bolta cerească.

Pentru programări : 0234/513724 – Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.

Activităţile vor fi organizate cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară impuse de prezenţa virusului Sars Cov 02.