Sergent major Vizitiu Georgiana a fost convocată la echipa națională de rugby feminin, participarea în elita 7’s fiind un vis devenit realitate, iar în perioada 5-6 iunie a.c. a reprezentat România la Lisabona, urmând și la Moscova, între 25-26 iunie.

Aceasta a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni în urmă cu doi ani, iar de atunci ea desfășoară misiuni de ordine publică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău.

“De mică m-a caracterizat ordinea și disciplina, mereu am fost cea care ținea la disciplină, punctualitate și seriozitate. M-a atras uniforma, m-am gandit că meseria se potrivește perfect și cu sportul pe care îl practic de la o vârstă fragedă. Mi-am dorit dintotdeauna, dar nu am avut curajul să încerc, până am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din Cluj și am realizat că pot mult mai mult! Eu am descoperit rugbyul datorită surorii mele, Emilia și nu din cauza ei, cum îi place să spună, în glumă. Aveam vreo 10 ani și tot timpul o urmăream când mergea la antrenament, pentru că părinții noștri credeau că ea merge de fapt la handbal și nu la rugby. Mă țineam după ea, o urmăream, ea mă trimitea acasă de teama să nu le zic alor noștri că face rugby și treptat, văzând ce face la antrenamente, joaca cu balonul, a început să-mi placă și mie, am devenit curioasă. Am așteptat o perioadă pentru că nu era categorie pentru vârsta mea, după care au început să se adune fetele și s-a făcut și campionat de junioare”, povestește Georgiana.

Sursa foto: Facebook.com