Băcăuanii care locuiesc în cartierul ANL din Gherăiești au, de acum, posibilitatea să se racordeze la gaze, anunță viceprimarul Liviu Miroșeanu:

,,Recunosc, mă încearcă sentimente de satisfacție a lucrului bine făcut, atunci când proiectele și demersurile inițiate au un final fericit. Chiar dacă uneori este vorba de timp mult, important este ca rezultatul să fie cel așteptat de oameni.

Este și cazul băcăuanilor care locuiesc în cartierul ANL din Gherăiești și care au, de acum, posibilitatea să se racordeze la gaze. Totul a început în primăvara anului trecut, când eram prefect. Atunci m-am întâlnit pentru prima dată cu câțiva cetățeni rezidenți ai cartierului, care mi-au solicitat sprijinul pentru ca distribuitorul să le permită racordarea la gaze naturale, acolo existând o problemă știută de toată lumea, cu o pungă de gaze la suprafață.

Deși ne aflam în plină pandemie, am preluat bucuros această sarcină. Au urmat adrese și discuții cu furnizorul, drumuri la București și Tg. Mureș, hârtii, telefoane, proiecte etc. Ulterior, când am fost ales viceprimar, am descoperit documente care zăceau prin sertare, fără ca nimeni din Primărie să le pună la dispoziția oamenilor.

Cert este că astăzi, după mai bine de un an de la demararea primelor discuții, furnizorul a fost de acord ca cetățenii din cartierul ANL Gherăiești să se racordeze la gaze naturale. Practic, cu excepția a trei locuințe unde nu sunt îndeplinite condițiile de siguranță, întregul cartier se poate racorda la gaze naturale.

Le mulțumesc pentru încredere celor care au avut această inițiativă, partenerilor care au înțeles și nevoile, dar și argumentele oamenilor. Rămân în continuare un om deschis, convins că funcțiile sunt vremelnice și de aceea trebuie să ajutăm cât putem, să ne implicăm.”, a declarat Liviu Miroșeanu.