În perioada următoare, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, la nivel naţional, Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII a (22.06-04.07.2021 și 05.07-12.07.2021 etapa specială) și Examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii învăţământului liceal (sesiunea iunie – iulie, respectiv 28.06-09.07.2021 şi sesiunea august – septembrie, respectiv 16.08.-03.09.2021).

În acest sens, având în vedere măsurile specifice de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, precum și posibilitatea apariţiei unor incidente pe fondul aglomerării de persoane, în zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, la nivelul judeţului Bacău polițiștii vor lua măsuri specifice. Astfel, la Bacău vor acționa peste 100 de polițiști, alături de jandarmi și polițiști locali, pentru desfășurarea în condiții de liniște și siguranță a evaluării naționale pentru absolvenții claselor a-VIII-a.

Pentru prevenirea evenimentelor negative și asigurarea desfășurării în condiții de liniște și siguranță a evaluării naționale polițiștii vor acționa și vor fi prezenți în zona unităților de învățământ, acolo unde au fost stabilite centrele de evaluare de către Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Echipajele din teren acționează pentru prevenirea faptelor antisociale și luarea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile pe care le desfășoară, afectează climatul de siguranță publică.

În acest sens, cele138 de centre de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare iar polițiștii rutieri vor acționa pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor de circulație.