De vizita poliţiştilor, îmbrăcată în sfaturi preventive și informații privind formarea corectă a unui comportament responsabil și preventiv în trafic, au avut parte elevii de la Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” din Bacău.

Aproximativ 30 de elevi de la clasa pregătitoare au participat la o lecție de educație, oferită de polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău . “ Clasa steluţelor” a primit informații simple și clare, pe teme de siguranţă rutieră şi siguranţă în mediul on line, transmise în cadrul unui dialog interactiv între elevi și polițiști.

Copiilor le-au fost dăruite măscuţe cu “micul poliţist”, materiale preventive, surprize dulci şi legimitaţii de “poliţist pentru o zi”.

Activităţile au fost binevenite pentru cei mici care s-au arătat vizibil entuziasmați de vizita polițiștilor. Ba mai mult, poliţiştii au fost răsplătiţi cu daruri muzicale, copiii pregătind un moment vesel şi totodată educativ, printr-un cântecel cu tematică rutieră. Totodată, cei mici le-au dat o misiune poliţiştilor, aceea de a alege două desene câştigătoare în cadrul unui concurs de desen cu tematică rutieră.

,,Un copil bine informat și instruit este un copil mai bine protejat. Ne dorim că toți copiii să crească într-un mediu sigur și sănătos și acționăm, cu resursele pe care le avem, împreună cu profesori, părinți și alte factori implicați, în acest scop.”, declară reprezentanții I.P.J. Bacău.