,,Liberalii din județul Bacău susțin, la viitorul congres al Partidului Național Liberal, candidatura actualului președinte, Ludovic Orban, pentru un nou mandat în această funcție, decizia fiind luată în unanimitate de către Biroului Politic Județean încă din luna ianuarie 2021.
Hotărârea filialei județene are la bază aportul hotărâtor al liderului liberal la obținerea rezultatelor electorale foarte bune ale partidului obținute în mandatul acestuia și la gestionarea crizei COVID-19, cea mai dificilă perioadă prin care a trecut România în ultimii 30 de ani.
Ludovic Orban a preluat conducerea partidului în iunie 2017, la 1 an după eșecul politic din 2016.
După numai doi ani de la preluarea mandatului, a reușit să facă din PNL partidul câștigător în toate bătăliile politice electorale: alegerile prezidențiale, europarlamentare, locale și parlamentare, demiterea guvernului PSD prin moțiune de cenzură cu 1 an înainte de termenul stabilit pentru alegeri.
Sub conducerea acestuia s-a reușit preluarea guvernării României într-o perioadă dificilă provocată de pandemie, cu grave implicații economice și după un dezastru financiar lăsat la finalul anului 2019, de fosta guvernare.
Alegerile parlamentare, deși nu au adus scorul sperat de PNL, au permis blocarea revenirii PSD la guvernare, iar reușita realizării unei coaliții de dreapta PNL-USR-PLUS-UDMR i se datorează în mare măsură.
Ca președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban și-a asumat modernizarea procesului legislativ conform Programului de Guvernare 2020-2024 aflat în plină desfășurare.
Susținem continuarea mandatului de președinte al Partidului Național Liberal de către Ludovic Orban ca o garanție pentru consolidarea celui mai puternic partid de dreapta din România, singurul în măsură să asigure dezvoltarea și modernizarea României în parteneriat cu Președintele României, Klaus Iohannis.”,
Președinte PNL Bacău
Viorel Miron
Sursa: pagina oficiala de facebook a PNL Bacau
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!