Direcția Județeană de Statistică Bacău, în colaborare cu Prefectura Județului Bacău, Consiliul Județean Bacău și Direcția pentru Agricultură Județeană Bacău au organizat în data de 18 iunie 2021, la ora 1030, în Sala mare de ședințe a Consiliului Județean Bacău, o conferința de presă pe tema: ” Recensământul General Agricol (RGA) – Runda 2020: Stadiul recenzării în județul Bacău și importanța colectării datelor  în volum complet și de calitate”.

La conferința de presă au participat:

  • Prof.univ.dr.Tudorel ANDREI

Președinte al I.N.S. și Vicepreședinte al Comisiei Centrale pentru RGA

  • Tudorița LUNGU

Subprefect al județului Bacău și Membru al Comisiei Județene pentru RGA

  • Prof.univ.dr.Eugenia HARJA

Director executiv al Direcției Județene de Statistică Bacău și Vicepreședinte al  Comisiei Județene pentru RGA

  • Adrian SOLOMON

Director executiv al Direcției pentru Agricultură Județeană Bacău și  Vicepreședinte  al Comisiei Județene pentru RGA.

,,Recensământul General Agricol, runda 2020, va evidenția schimbările intervenite de la runda 2010, referitoare la caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole, in ceea ce privește situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturile pentru animale, a persoanelor care au lucrat in agricultura, măsurile de dezvoltare rurală”, a declarat Prof.univ.dr.Tudorel ANDREI.

Recensământul propriu-zis se desfășoara în perioada 10 mai 2021-31 iulie 2021. Metoda de colectare a datelor este interviul fata in față cu capul/șeful exploatației agricole sau cu o alta persoana din cadrul acesteia, care poate furniza informațiile solicitate.

La nivel național, din totalul chestionarelor atribuite recenzorilor, 56,07% au fost completate în teren, in timp ce în județul Bacău procentul exploatațiilor agricole recenzate este de 57,63%.