Pe parcursul anului şcolar 2020 – 2021, Poliţia Română împreună cu Ministerul Educației Naţionale, în parteneriat cu firma Tymbark Maspex România a implementat Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi”, unul dintre cele mai ample programe educative derulate la nivel național, care-i învață pe elevii de clasa întâi cum să fie în siguranță pe stradă, în drumul spre şcoală şi spre casă, precum și în perioada vacanțelor. Siguranţa copiilor reprezintă un domeniu prioritar, de interes pentru toate instituțiile implicate în procesul de formare a tinerei generaţii.

Fie că vorbim de familie, şcoală sau alte autorităţi cu atribuţii directe în acest domeniu, cu toţii suntem interesaţi să avem un mediu sănătos şi sigur pentru creşterea şi dezvoltarea copiilor.

Programul ,,Şcoala Siguranţei Tedi” a avut ca scop informarea copiilor cu privire la potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii prin metode educative adecvate vârstei lor. În județul Bacău, programul a fost implementat de Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

62 clase din 47 de unități școlare din mediul urban și din mediul rural din județul Bacău s-au înscris pentru a fi implicate în activitățile informativ preventive derulate de polițiștii de prevenire băcăuani pe teme privind siguranța copiilor în cadrul proiectului „Școala Siguranței Tedi”.

Astfel, peste 1000 de elevi din clasa întâi au beneficiat, în acest an școlar, de informaţiile oferite de poliţişti, activitățile fiind interactive și susţinute de o serie de materiale educative complexe şi atractive. Poliţiştii de prevenire, dar și cei de posturile de poliție din mediul rural, le-au prezentat copiilor principalele reguli de comportament în trafic, indicatoarele rutiere, aspecte privind trecerea pentru pietoni şi le-au explicat semnificaţia semaforului pentru pietoni, dar și recomandări referitoare la adoptarea unui comportament preventiv la şcoală, acasă sau pe timpul vacanţelor.

În interacțiunea cu polițiștii, elevii au beneficiat de vizualizarea unor materiale și filmulețe educativ-preventive menite să le dezvolte un set de abilități la care să apeleze în diverse situații de risc.