Road Grand Tour este o competiție ciclistică de șosea din România, deschisă pentrutoți participanții- amatori, profesioniști și copii. La fiecare etapă se aliniază la start între 300 și 400 de concurenți atât din România cât și din țările vecine (Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova).

Turul Colinelor, aflat în 2021 la a doua ediție, cuprinde trei etape de șosea după cum urmează:

  • Turul Colinelor în perioada 12-13 iunie
  • Drumul Eroilor Tg. Ocna – Valea Uzului 21-22 august
  • Gentleman’s Bacău Tour – 2 octombrie

Obiectivele programului sportiv sunt promovarea ciclismului în rândul tinerilor și a populației județului în general și promovarea turismului, a obiectivelor reabilitate pe fonduri europene, dar și a imaginii județului Bacău la nivel național.

Turul Colinelor, 12-13 iunie 2021

Cursa va fi organizata pe durata a două zile:
– în prima zi (12 iunie) va avea loc cursa de criterium, pe circuitul de 3 km amenajat în centrul orașului Bacău și se va desfășura după regula 1 oră plus un tur. Se vor organiza 4 curse în funcție de categoriile de vârstă și de clase. Festivitatea de premiere va avea loc în fața Palatului Administrativ, pe scena special amenajată în acest sens. Această cursă va fi transmisă în direct pe Sport Extra și online. În fața Casei de Cultură va fi amenajat un studio: aici va fi zona de comentatori ai cursei și de interviuri. Vor fi montate două ecrane led, unul în fața hotelului Decebal și cel de-al doilea ecran, de 30 mp, pe esplanada din fața Palatului Administrativ. Pe aceste ecrane, publicul va putea urmări cursa, filmul de prezentare, dar și spoturi de promovare a județului.
– în a doua zi (13 iunie) se va lua startul din fața Palatului Administrativ. Traseul cuprinde 120 km între Bacău– Buhoci- Parincea- Găiceana- Dealu Morii- Vultureni-Oncești- Izvorul Berheciului-Colonești- Răchitoasa, cu finish la Mănăstirea Răchitoasa. În alegerea traseului s-a ținut cont de nivelul ridicat de dificultate, dorința de a circula numai pe drumuri județene și promovarea locații refăcută pe fonduri europene- Mănăstirea Răchitoasa.

Drumul Eroilor, 21-22 august 2021

Drumul Eroilor este o cursă de cățărare care se va desfășura pe durata a două zile, în perioada 21-22.08.2021 . În prima zi de concurs, competiția se desfășoară pe un traseu de 5,3 km. Startul va fi în centrul orașului Tg. Ocna, se va traversa parcul orașului, apoi drumul județean ce duce către Slănic Moldova și drumul până la Monumentul Eroilor de pe dealul Măgura. Pe acest traseu, din centrul orașului Tg. Ocna până în vârful dealului Măgura, se va organiza un plan de producție TV care va fi alcătuit din camere de transmisie TV și, la final, un studio pentru interviurile de final de cursă. De asemenea, se vor monta 2 ecrane mari de tip led cu sonorizare, unul în centrul orașului Tg. Ocna și unul la finish, ecrane pe care publicul spectator vor avea ocazia să vadă această cursă și să asculte comentariile avizate.  În a doua zi de concurs, traseul va porni din fața primăriei Dărmănești.

Festivitatea de premiere se va face în fața Primăriei Dărmănești, pe scena amenajată. Departajarea câștigătorilor se va face adunând timpii din prima zi cu cei din a doua zi de concurs.

Gentleman’s Bacău Tour, 2 octombrie 2021

Gentleman’s Bacău Tour se va desfășura pe data de 2.10.2021 iar particularitatea acestei curse o reprezintă faptul că va fi o cursă de echipă. Participanții vor lua startul în echipe de câte 6 cicliști și vor reveni în echipaj complet de 6 după parcurgerea a 168 de km după cum urmează: Slănic Moldova – Tg. Ocna – Bârsănești – Helegiu – Livezi – Berzunți – Poduri – Moinești – Zemeș și retur pe același traseu. Această cursă are la bază ideea de fair-play și spirit de echipă, valori care trebuie să
stea la baza fiecărei echipe care se va înscrie în concurs. Pe parcursul traseului vor fi puncte de marcaj (check-point), puncte de realimentare, monitorizare medicală cât și echipe de asistență rutieră puse la dispoziție de organizator.

Sursa foto: facebook.com