Orașul Bacău are, de astăzi, un Regulament pentru parcări, inițiat de Grupul consilierilor PNL și aprobat de majoritatea Consiliului Local Bacău.

„În calitate de inițiator al acestui proiect, alături de consilierii locali ai Partidului Național Liberal, am urmărit stabilirea unor reguli care să rezolve, fie și parțial, spinoasa problemă a parcărilor și consider că principala realizare va fi că băcăuanii vor avea, siguranța unui loc de parcare rezidențial, contra sumei de 7,5 de lei pe lună”, a declarat viceprimarul Liviu Miroșeanu.

Solicitările și documentele pentru atribuirea locurilor de parcare se vor transmite exclusiv electronic, prin intermediul sistemului informatic ”Bacovia Parking”, sau prin depunerea acestora la sediul Centrului de informare Cetăţeni.

Locurile de parcare de reședință vor putea fi utilizate, de luni până vineri, în intervalul orar 17:00 – 8:00 și, în exclusivitate, sâmbăta, duminica.  Parcările de reședinţă vor fi prevăzute și cu locuri de parcare pentru vizitatori, iar acolo unde există şi spaţii comerciale, se va amenaja un loc pentru aprovizionare.
De taxă sunt scutite persoanele cu handicap și posesorii de mașini electrice. Toate veniturile obţinute din gestionarea parcărilor vor fi utilizate pentru investiţii în amenajarea și crearea de noi locuri de parcare.