Siguranța copiilor, prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor reprezintă permanent o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, atât pe durata cursurilor, cât și în vacanțele școlare.

Sâmbătă, 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au fost prezenți în mijlocul copiilor care au ales să-şi petreacă o parte din vacanța de vară într-o tabără de biciclete, organizată de Organizaţia Door2outdoor, la Valea Budului. Ideea acestei activități este de a organiza întâlniri cu copiii și de a-i angrena în activități cultural-educative și sportive, care să le facă plăcere, dar care să aibă și o importantă latură preventivă.

20 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani au fost implicați în activități cu scopul reducerii riscului de victimizare și de implicare în evenimente rutiere.

Poliţiştii le-au prezentat semnificaţiile indicatoarelor rutiere, semnalele agenţilor de poliţie, în trafic, precum şi regulile de circulaţie specifice pietonilor şi bicicliştilor.

Pentru că a început vacanța de vară și copiii au mai mult timp liber, polițiștii le recomandă să acorde o atenție deosebită principalelor reguli pe care trebuie să le respecte, atunci când nu sunt sub supravegherea directă a părinților, în special în calitate de pietoni şi biciclişti.