La data de 11 iulie 2021 vor avea loc alegerile parlamentare din Republica Moldova. Cetățenii moldoveni cu drept de vot, care au domiciliul sau reședința în străinătate, pot vota la secția din orașul în care se află sau din orașele apropiate.

Moldovenii din Bacău pot vota la Secția de votare nr.1/414 Bacău, în cadrul Universității “Vasile Alecsandri”, Calea Mărășești 157.

Alege-ți viitorul! Fii responsabil și arată că îți pasă!

Dreptul de a vota îl au cetăţenii Republicii Moldova care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, 18 ani.

Secţia de votare va fi deschisă între orele 7:00 – 21:00 și alegătorii își pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarelor acte de identitate:

1. Pașaportul cetățeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat
2. Buletinul de identitate cu fișa de însoțire, doar în curs de valabilitate
3. Livretul de marinar

,,Orice schimbare majoră în lume începe de la ceva mic, care la prima vedere nu pare a fi un factor decisiv. Dar de cele mai multe ori acel lucru face diferența! Nu te gândi că nu mai avem șanse, nu renunța! Fii tu schimbarea, pentru că alegerea, și nu șansa e cea care ne determină destinul!”, a declarat președinta Grupului de Inițiativă al Tinerilor Basarabeni din Bacău, Elena Lungu.

VOTEAZĂ ÎN SIGURANȚĂ!

Accesul în secția de votare se va permite doar cu purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gura, respectiv respectarea distanței fizice de 1,5-2 m în perimetrul secției de votare și în incinta acesteia. Deasemenea se recomandă folosirea pixurilor personale de către alegător în vederea aplicării semnăturii în lista electorală.