Județul Bacău va primi 20,46 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații pentru 47 de UAT-uri și pentru Consiliul Județean.

„Sumele cele mai importante au fost repartizate orașelor Slănic Moldova (3,6 milioane), Dărmănești (3,2 milioane) și Moinești (1,1 milioane). De asemenea, comunele Mănăstirea Cașin, Palanca și Brusturoasa au primit sume de peste 1 milion de lei. Sumele au fost alocate proporțional cu valoarea pagubelor din fiecare localitate, fără a se ține cont de culoarea politică a primarilor, spre deosebire de ce s-a întâmplat în anii trecuți, când în județul Bacău primeau bani doar PSD-iștii.

E important să refacem cat mai repede drumurile și podețele afectate, astfel încât locuitorii județului să beneficieze de o infrastructură funcțională. Din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului au fost alocați, prin Hotărâre de Guvern, 148,7 milioane de lei pentru 17 județe afectate de inundații şi alunecări de teren, banii urmând să fie folosiți pentru repararea a 1.085 de obiective din 243 de unități administrativ teritoriale.” a precizat deputatul PNL, Mircea Fechet