Noul contract încheiat între Primăria Bacău și operatorul de salubritate introduce indicatori de performanță în sarcina operatorului pentru activitatea de colectare și transport a deșeurilor. În cazul nerespectării acestora, regulamentul prevede penalități raportate procentual la valoarea anuală a contractului aplicabile operatorului.
Mai exact, conform acestui contract, începând cu anul 2022, 70% din cantitatea totală de deșeuri reciclabile generate la nivel de municipiu vor trebui colectate separat.
Noul regulament prevede responsabilități și pentru beneficiarii serviciilor de salubritate, care vor trebui să asigure precolectarea corectă a deșeurilor reciclabile.
Scopul final al acestei prevederi este de a crea cadrul unei colaborări corecte, în care toate părțile să conlucreze pentru a duce Bacăul în rândul orașelor prietenoase și responsabile cu mediul.
Colectarea deșeurilor se va face, în zonele de case, din poartă în poartă. În acest sens, SC SOMA SRL a asigurat, până în prezent, distribuirea a peste 5050 seturi de pubele de 120 de litri destinate colectării deșeurilor reciclabile de la locuințele individuale, dintr-un total de 6676 de seturi prevăzute în contract.
Pubelele pot fi ridicate gratuit de la sediul operatorului din municipiul Bacău, strada Teiului nr.11. Pentru informații suplimentare, apelați  numărul 0234.514.800.
Programe speciale de colectare vor fi organizate și pentru deșeurile de sticlă, pentru care vor fi organizate platforme stradale echipate corespunzător, deșeurile biodegradabile din piețe și cele periculoase din deșeurile menajere, cu excepția celor cu regim special. Trimestrial vor fi organizate campanii de preluare a deșeurilor voluminoase.
Băcăuanii care colectează separat deșeurile din gospodărie ar putea fi recompensați cu bonuri valorice, dacă aleșii vor vota favorabil propunere legislativă.
Sursă foto: facebook.com