Absolvenţii învățământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza/participa la probele de examen au putut susţine aceste probe în etapa specială a Evaluării Naționale 2021.

 În județul Bacău, s-au înscris pentru această etapă 2 candidați. Unul este din Parincea și a susținut examenul la Liceul Tehnologic „G.J. Cancicov” Parincea, iar al doilea este din Onești și s-a înscris pentru susținerea examenului la Școala Gimnazială „Emil Racoviță” Onești. Ambii candidaţi sunt din promoţia curentă.

Astăzi, 9 iulie 2021, conform calendarului de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naționale 2021, etapa specială, s-au afişat primele rezultate (înainte de contestaţii). Ambii candidaţi înscrişi din judeţul Bacău au medii mai mari de 5 (cinci). Unul dintre ei a suţinut doar proba la Limba şi literatura română, iar celălalt, ambele probe.

Tot astăzi, se pot depune şi contestaţiile, între orele 14:00 – 20:00, urmând ca pe 12 iulie 2021 să se afişeze rezultatele finale ale acestei etape speciale a Evaluării Naţionale 2021.

  • Urmare a acestor rezultate, în județul Bacău, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 74,83 % (3.057 de candidați), în creștere cu 0,01% față de rezultatele finale ale primei sesiuni a examenului de Evaluare Naţională 2021, când proporția a fost de 74,82% (3.055 de candidați).
  • Rata finală de participare la Evaluarea Națională 2021 în judeţul Bacău este de 91,86%: 4.085 de candidați prezenți (dintr-un total de 4.447 de absolvenți înscriși). 

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere pentru admiterea în învățământul liceal de stat de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 16- 22 iulie 2021 și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat 24 iulie 2021 – prima etapă.