Municipiul Bacău are, de astăzi, un buget funcțional, în urma votului majorității din Consiliul Local Bacău.

,,Timp de mai bine de trei luni, bugetul a fost blocat, în mod iresponsabil, de PSD, care și-a dovedit, astfel, disprețul față de băcăuani și dezinteresul pentru proiectele orașului.”, a declarat Liviu Miroșeanu, viceprimar PNL.

Conform acestuia, modernizarea zonei ”Pod Narcisa”, inclusiv prin montarea de panouri fonoabsorbante, înfiinţarea a două centre medicale de permanenţă, a unui centru integrat pentru intervenţii Ambulanţă-SMURD și a două centre ”60+”, pentru pensionari, în zona Nord şi zona PTTR ,,rămân prioritățile consilierilor locali PNL, care au susținut, de altfel, aceste proiecte, ca amendamente la bugetul discutat încă din luna aprilie.”

,,Învățământul este preocuparea PNL și, așa cum am mai anunțat, dorim reluarea tradiției de a organiza, încă din acest an, Gala învăţământului băcăuan, pentru a recunoaște și a recompensa performanța elevilor și cadrelor didactice băcăuane. Reamintim că tot consilierii liberali sunt cei care au propus, prin amendamente aprobate în Consiliul Local Bacău, creșterea valorii burselor și alocarea diferențiată a acestora: 100 lei pentru elevii cu medii  între 8,50-9,50, 150 lei – pentru elevii cu medii cuprinse între 9,51 – 9,99 și 300 lei pentru elevii cu media 10.

Tot pentru 2021, Grupul Consilierilor PNL din CL Bacău are în vedere demararea unui concurs de soluţii, pentru  identificarea direcţiilor de dezvoltare a zonei 9Mai – Cascada – str.Stadionului – Sala Sporturilor – Cimitir Evreiesc – Universitatea ”George Bacovia”.

Este reprobabil faptul că, din calcule pur politicianiste, PSD Bacău și liderul său, Dragoș Benea, au ales să blocheze activitatea orașului. Ne aflăm deja în luna iulie, lucrările la infrastructură trebuiau să fie în plină desfășurare, dar licitațiile au fost imposibil de realizat și contractele de încheiat, în lipsa unui buget local aprobat. Vom încerca să recuperăm timpul irosit, dar băcăuanii trebuie să știe cine este adevăratul vinovat pentru lipsa investițiilor din oraș. ”, subliniază Liviu Miroșeanu.