Peste 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi combaterea cauzelor acestora.

În perioada 05-11 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 1945 sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Dintre acestea, 626 sancţiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză, 109 pietonilor, 44 bicicliştilor, 111 căruţaşilor, 41 pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, polițiștii au reținut 326 de permise de conducere din care 231 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 41 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi restul pentru alte abateri. Poliţiştii au retras 77 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite 20 de dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier.

Poliţiştii rutieri dar şi de ordine publică îşi vor continua activităţile specifice, prezenţa acestora pe drumurile din judeţ fiind meintă să prevină producerea de evenimente rutiere, totodată nefiind tolerate abaterile care pot genera accidente uşoare sau chiar tragedii.