Medicii veterinari au protestat astăzi, 5 iulie 2021, timp de două ore, amenințând cu blocarea în tot județul a activității. Protestul a fost cauzat de încălcarea unui normativ prin care urma să se abroge Ordonanţa de Urgenţă nr. 117/2020. Potrivit acestui act, medicii veterinari concesionari de la dispensarele comunale ar trebui să primească lunar câte 10.000 de lei.

În schimbul acestor bani, medicul veterinar are obligaţia, printre altele, să-i consilieze pe crescătorii de animale din comuna sa, dându-le sfaturi, îndrumându-i sau instruindu-i, astfel încât să fie redus riscul apariţiei de focare de boli transmisibile la animale.

,,Medicii veterinari au pichetat azi DSV Bacau pentru a anunța ca modificarile Legii 236 va duce la blocarea tuturor activităților pe perioada nedeterminata. Azi doar am arătat ca suntem uniți si ne vom apăra drepturile. La Bacau medicii veterinari sunt in unanimitate de acord cu blocarea OU initiata de ANSVSA”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari Bacău, dr. Cecilia Diac.

Sursa foto: facebook.com