Miercuri, 11.08.2021, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de colegii lor jandarmi au fost din nou prezenți în mijlocul copiilor care au ales să-și petreacă vacanța de vară la școala de vară organizată de Parohia ”Sfinții Voievozi” din satul Siretu, comuna Letea Veche.

Aproximativ 35 de copii, cu vârstele cuprinse între 5 și 16 ani s-au întâlnit cu polițiștii și jandarmii, cu scopul reducerii riscului de victimizare și de implicare în activități infracționale.

După ce jandarmii au efectuat o serie de exerciții demonstrative cu două exemplare canine, spre bucuria copiilor, aceștia au stat de vorbă cu polițiștii despre regulile de siguranță pe care ar trebui să le respecte, pentru ca nimic rău să nu li se întâmple.

Cu multă curiozitate, polițiștii au fost asaltați de întrebări, unele chiar foarte amuzante, specifice vârstei și imaginației bogate pe care o au copiii. Astfel, toți au înțeles că principalii super eroi din viața lor sunt chiar ei, prin alegerile înțelepte pe care le fac, în spiritul virtuților morale și legale.

Sursa foto: bc.politiaromana.ro