Ceremonialului militar anual desfășurat la Ansamblul Monumental de pe Dealul Coșna, din comuna Pârgărești a strâns în această dimineață sute de locuitori din zonă și câteva zeci de politicieni bacăuani.

Programul a conținut slujbe de pomenire a eroilor susținute de preoți catolici și ortodocși, tradiționala depunere de coroane, mesajele oficialităților, însă deliciul participanților l-au făcut tot defilarea ostașilor din Regimentul 15 Infanterie „Getica”, prezentarea onorului și a raportului către reprezentantul Statului Major al Apărării, salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a dispozitivului militar și salutul Gărzii de Onoare.

Un eveniment menit să completeze încărcătura emoțională a zilei a fost înălțarea pe un catarg special al celui mai mare drapel național care flutură în județul Bacău. Acesta are 18 metri pătrați (6/3 metri).

Un alt moment gustat de participanții la eveniment a fost reconstituirea unui moment de luptă de pe Dealul Coșna, realizat de către Asociația „Tradiția Militară” și Asociația „Deutsches Freikorps”.

Începând cu orele 15.00 Primăria Comunei Pârgărești a organizat un program artistic de muzică, socializare și relaxare iar mai pe seară un program cu muzică pentru toate vârstele.

La orele 22.30 s-a organizat un JOC DE ARTIFICII.

Vom reveni cu fotografii și înregistrarea ale evenimentului.