La Sala ,,Ateneu” din municipiul Bacău și la Secția din Tescani a Muzeului Național ,,George Enescu” are loc în perioada 26 – 29 august, ediția cu numărul 42 a Festivalului Internațional ,,Enescu – Orfeul Moldav”, dedicat aniversării a 140 de ani de la nașterea marelui compozitor George Enescu (19 august 1881 – 4 mai 1955).

Devenit emblematic și de tradiție, evenimentul este organizat de Consiliul Județean Bacău, Filarmonica ,,Mihail Jora” din Bacău și Muzeul Național ,,George Enescu” – Secția ,,Dumitru și Alice Rosetti Tescanu – George Enescu” din Tescani (comuna Berești-Tazlău, jud. Bacău).

Concertul de deschidere a avut loc joi, 26 august, la Filarmonica ,,Mihail Jora” din Bacău, sub genericul ,,Familii de muzicieni” și a fost susținut de orchestra instituției, alături de Carmen Cârneci Cavassi (fiica poetului Radu Cârneci), dirijoarea concertului, și fiul său, violonistul Aron Cavassi.

De vineri și până duminică (27 – 29 august), la Tescani, cu începere de la ora 17.00, vor fi susținute o serie de momente muzicale de excepție: Recital cameral ,,George Enescu”, soliști Ioana Pecingină – vioară și Iulia Marin- pian; Recital de lied,, Ludwig van Beethoven”, cu tenorul Daniel Magdal acompaniat la pian de Vasilica-Stoicu Frunză; Concertul tinerilor cântăreți de la cursul de artă vocală realizat de soprana de renume mondial, Elena Moșuc (de naționalitate româno-elvețiană, cea mai bună soprană din lume a anului 2019), împreună cu Alina Pavalache – pianistă și Anda Tăbăcaru – regizor.

Duminică, festivalul se încheie cu ,,Dialogul Artelor”, care va prilejui și vernisarea Expoziției taberei de pictură și fotografie ,,Tescani 45”, în cadrul căreia vor expune Ilie Boca, Marcel Lupșe, Tudor Marinescu, Ion Mihalache, Ioana Panaitescu, Mihai Sârbulescu și Ovidiu Ungureanu.