Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează a doua sesiune de admitere pentru studiile universitare de licenţă şi master la toate cele 5 facultăţi: Inginerie (1-23 septembrie 2021), Litere, Ştiinţe, Ştiinţe Economice și Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii (1-17 septembrie 2021). Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pune la dispoziţia candidaţilor, în sesiunea de admitere de toamnă, 220 de locuri finanţate de la buget pentru licenţă şi master, care includ locuri pentru cetățenii români, pentru românii de etnie romă, absolvenţii de licee din mediul rural, candidații din sistemul de protecție socială şi românii de pretutindeni (fără bursă), precum și locuri cu taxă.

Înscrierea se realizează şi în această sesiune online, inclusiv la sediul facultăților, accesând platforma www.admitere.ub.ro. Candidații care nu dispun de mijloace tehnice se pot înscrie online la sediul facultăților, de luni până vineri, în intervalul 09:00-15:00 și sâmbătă de la 09:00-12:00.

Înscrierea pentru locurile alocate românilor de pretutindeni se face în perioada 01-10 septembrie 2021, accesând platforma www.adrp.ub.ro.

Admiterea la studiile universitare de doctorat se organizează doar în luna septembrie, în perioada 01-03 și 7-9 septembrie 2021. Informaţii suplimentare se găsesc pe https://www.ub.ro/academic/scoala-doctorala/admitere.

Perioada de înscriere, pentru programele de conversie profesională a cadrelor didactice, este 1-28 septembrie 2021. Candidaţii pot obţine mai multe informaţii accesând paginile web ale facultăţilor.

Sursa foto: debacau.ro