În perioada 14-15 august a.c., peste 150 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău sunt în stradă, zilnic, pe toată perioada prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Polițiștii băcăuani, împreună cu partenerii instituționali, în echipe mixte cu jandarmi și polițiști locali acționează în zona locașurilor de cult, în zonele unde se desfășoară manifestări dedicate sărbătorii religioase Sfânta Maria, dar și în parcuri, piețe și alte zone cu un aflux de persoane.

Polițiști de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, investigaţii criminale și de la alte structuri sunt în stradă pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru prevenirea faptelor antisociale și intervenția la evenimente, în această perioadă, sunt organizate zilnic peste 70 de patrule de siguranţă publică, cele mai multe fiind auto.

Efectivele din teren acționează pentru siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice și pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier pe principalele artere din județ. De asemenea, polițiștii de la rutieră, sprijiniți de cei de la ordine publică acționează pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care pun în pericol siguranța rutieră prin nerespectarea regulilor de circulație.

Sunt utilizate și autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

,,Le recomandăm tuturor cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să respecte normele de conviețuire socială și regulile de circulație. Totodată, conturile de pe rețelele de socializare nu trebuie să fie surse de informații pentru infractori. Să nu posteze mesaje din care să reiasă că sunt plecați de acasă! De asemenea, să respecte în continuare prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, respectiv păstrarea distanțării fizice, purtarea măștii de protecție, limitarea expunerii în zone aglomerate.

În cazul în care sunt martorul sau victima unei infracțiuni, le recomandăm să apeleze gratuit numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau să anunțe cel mai apropiat polițist din teren.”, spun reprezentanții IPJ Bacău.