Încep înscrierile privind testarea gratuită pentru prevenția, depistarea, diagnosticul și tratamentul precoce al cancerului de col uterin. Programul național ONCOPREV este derulat de către Institutul Regional de Oncologie din Iași împreună cu Fundația Enable cu sprijinul autorităților locale.

HPV este un virus cu transmitere sexuală, ce infectează colul uterin și poate să determine în timp, apariția cancerului de col uterin. Majoritatea persoanelor active sexual se pot infecta la un moment dat pe parcursul vieții.

Screeningul pentru cancerul de col uterin reprezintă testarea periodică la un interval de 5 ani, a tuturor femeilor cu vârsta între 25-64 ani. Testele recomandate pentru prevenirea sau depistarea precoce a cancerului de col uterin sunt Testul Babeș-Papanicolaou și Testul HPV (testul HPV se efectuează numai la femei cu vârsta peste 30 de ani).

Înscrierile se fac la numărul de telefon: 0372-777-859, prin email la adresa: contact@dasbacau.ro sau prin adresare la medicul de familie. Se pot înscrie toate persoanele cu sau fară asigurare medicală, respectând criteriul de vârstă.

Proiectul este cofinanțat din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.