Cetățenii băcăuani, unitățile economice din cartiere și mijloacele de transport în comun au fost în vizorul forțelor de ordine, în cadrul activităţilor din 2 septembrie a.c. care au avut ca scop prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. Activitățile preventive au fost organizate sub autoritatea Instituției Prefectului.

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști locali au continuat activitățile în contextul pandemiei.

Astfel, polițiștii băcăuani, alături de jandarmi din cadrul Grupării Mobile și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău, pompieri și polițiști locali au desfășurat activități preventive pe raza municipiului unde au discutat cu cetățenii pentru siguranța lor și a celor dragi. Activitățile au vizat în special micile unități economice din cartierele orașului și mijloacele de transport în comun.

Au fost distribuite materiale informative și măști de protecție.

Totodată, efectivele teritoriale ale M.A.I. au dialogat cu șoferii mijloacelor de transport în comun despre importanța respectării tuturor măsurilor de protecție în contextul pandemiei.

Astfel de activități organizate în sistem integrat vor continua, iar respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială va rămâne obiectivul principal al forțelor de ordine pentru sănătatea cetățenilor.

Sursa foto: facebook.com