Ministrul Tánczos Barna  s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru la Bacău. În prima parte a zilei, deminitarul s-a întâlnit cu reprezentanții autorităților locale, precum și cu cei ai instituțiilor deconcentrate ale MMAP pentru a discuta problemele de mediu ale orașului.

Halda de fosfogips, depozitul ecologic și dificultățile înregistrate acolo, racordarea instituțiilor publice la sistemul centralizat de încălzire au fost câteva dintre subiectele aflate pe agenda întâlnirii.

Întrebat despre halda de fosfogips, acesta a răspuns că au fost rezolvate problemele juridice de proprietate:  ,,Nu mai este nici un impediment de a transfera proprietatea publică a municipiului Bacău în proprietatea publică a statului terenul pe care se află acel depozit, împreună cu cantitățile de deșeuri periculoase care sunt depozitate acolo. Transferul se va face în urma unui proiect de HG, care va fi inițiat și trimis la Guvern de către prefect. Vom aproba hotărârea de guvern prin care vom transfera acel amplasament la AFM și vom putea începe ecologizarea.”