Aproximativ 300 de poliţişti au acţionat suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din judeţul Bacău, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost prezenţi, astăzi, 13 septembrie a.c. în mijlocul elevilor, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Fiecare unitate de învățământ a fost inclusă în itinerariile de patrulare pedestre și auto ale poliţiştilor.

Au fost concepute și desfășurate programe și activități de informare și prevenire.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediile unităților de învățământ, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. Totodată, polițiștii băcăuani vor intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Poliţiştii vor fi zilnic alături de elevi şi cadre didactice, iar parteneriatul pentru o școală în siguranță sperăm că se va dovedi și în acest an eficient.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău urează tuturor mult succes în anul școlar 2021/2022!