Programul Rabla Clasic a fost modificat.  Cei interesați au 240 de zile la dispoziție pentru a cumpăra mașini noi cu bani de la stat. Înainte, valabilitatea notei de înscriere era de 150 de zile.

Casarea mașinii vechi are termene diferite pentru persoanele fizice și pentru firme: ,,producătorul validat comunică rezultatul solicitantului înscris, precum și faptul că are la dispoziție un termen de maximum 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere, în cazul solicitantului persoană fizică, și, respectiv, un termen de maximum 240 de zile de la data emiterii contractului de finanțare și notei de înscriere, pentru solicitantul persoană juridică (…), pentru a proceda la distrugerea și radierea autovehiculului uzat”.

Cine nu dispune de un autovehicul vechi poate cumpăra dreptul de folosire a unei prime de casare de la o persoană sau firmă care a casat o mașină rulată. Pot primi la schimb 7.500 de lei pentru cumpărarea unei mașini și 5.500 de lei pentru achiziția unei motociclete. Dacă mașina nouă este din categoria eco, se mai poate adăuga un bonus de până la 3.000 de lei.