Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bacău au reținut doi bărbați, de 24 și 38 de ani, bănuiți de comiterea unei tâlhării. Cei în cauză au fost introduși în arestul I.P.J. Bacău.

La data de 07 septembrie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău, au identificat doi bărbați, de 24 și 38 de ani, bănuiți de tâlhărie calificată. În fapt, cei în cauză, ar fi deposedat prin violenţă, o femeie, de 46 de ani, de o poșetă ce conținea suma de 200 de lei și acte personale, în timp ce se deplasa pe b-dul Unirii din municipiu.

Bănuiții au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor în cauză.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării, iată câteva recomandări:

• Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.

• Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori in care se află unităţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice.

• Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră.

• Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane).