Astăzi, 10 septembrie 2021, la sediul Prefecturii Bacău a avut loc o conferință de presă susținută de Ministrul Mediului Barna Tánczos, aflat într-o vizită de lucru la Bacău.

Alături de acesta au răspuns la întrebările ziariștilor Tudorița Lungu, subprefectul cu atribuții de prefect al județului și președintele PNL Bacău, Mircea Fechet.

Conferința a avut ca teme principale problemele stringente ale județului provocate de gestionarea deșeurilor, gestionarea platformelor neînchise de deșeuri periculoase și investițiile care sunt necesare pentru regularizarea cursurilor de apă.

Demnitarul a anunțat că ministerul va veni cu finanțări pentru ,,insule inteligente, unde se pot depozita selectiv deșeurile colectate în mai multe orașe, inclusiv  în municipiul Bacău”. În paralel, se vor finanța platforme de depozitare voluntară, acolo unde deșeurile, altele decât cele menajere, pot fi depozitate de cetățeni. Ghidurile pentru aceste platforme vor fi lansate anul acesta, prin AFM.

De asemenea, ministrul mediului, apelor și pădurilor a afirmat că în județul Bacău se bucură cea mai mare și cea mai importantă investiție din 2021, o amenajare de râu pe Trotuș.

Sursa foto: Facebook.com