„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022. Zilnic, la nivel național, polițiștii din cadrul structurilor de analiză și prevenire a criminalității vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Ieri, polițiștii de prevenire și cei din cadrul Secțiilor 1 și 2 Poliție Bacău au desfășurat activități preventive în două centre comerciale de pe raza municipiului. Atât cei mici, cât și adulții au primit sfaturi preventive de la polițiști pentru siguranța minorilor, acordând o atenție deosebită principalelor reguli pe care trebuie să le respecte, atunci când nu sunt sub supravegherea directă a părinților.

Sursa foto: bc.politiaromana.ro