Baiatul de 15 ani din comuna Sascut, județul Bacău, ce s-a electrocutat pe un vagon CFR, are mare nevoie de sânge. Părinții și frații acestuia fac un apel la donatori, se poate dona orice grupă de sânge. Cei care vor să-l ajute pe băiat să menționeze că sângele este pentru Dragoș Cernica. Donațiile se pot face oriunde în țară.

Adolescentul a fost transferat de urgență cu elicopterul în cursul serii de duminică, 17 octombrie 2021, la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, unde se află internat în secția ATI, intubat și ventilat mecanic. Medicii fac eforturi enorme să îl salveze, s-a intervenit chirurgical, operația durând 12 ore.

„Băiatul prezintă arsură pe 80 la sută din suprafața corpului. Este un pacient extrem de grav, intubat și ventilat mecanic. S-a intervenit cu echipa de chirurgie plastică, condusă de doamna doctor Sidonia Susanu, șeful secției de chirurgie plastică și coordonatorul unității funcționale de arși. După 12 ore de intervenție s-a excizat o suprafață de 15 la sută din arsură, este suprafața permisă pentru a nu crea un dezechilibru hemodinamic asupra pacientului. Este o arsură extrem de gravă, este un ars extrem de grav. Să precizăm că electrocuția face o dublă distrugere, este atât distrugerea de suprafață, cât și distrugerea țesutului în profunzime”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Sursa foto: glasul-hd.ro