La data de 21 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat două percheziții domiciliare, la persoane bănuite de trafic și deținere de droguri de risc, precum și o acțiune de prindere în flagrant delict.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, au efectuat un complex de activități pentru monitorizarea unor persoane bănuite de preocupări în cultivarea ilicită de cannabis și distribuirea acestuia în județul Bacău, dar și în țară.

În urma celor două percheziții efectuate, polițiștii au descoperit două culturi outdoor de cannabis fiind ridicate cantități importante de droguri, respectiv, 18 plante de cannabis în stare naturală cu masa totală de aproximativ 28 de kg, 36,42 kg de fragmente vegetale de cannabis, 4,40 kg inflorescente de cannabis(muguri).De asemenea, au mai fost ridicate dispozitive folosite pentru cultivarea indoor si outdoor a plantelor de cannabis, două laptopuri și două telefoane mobile. 2 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, iar în urma probatoriului administrat au fost reținute pentru 24 de ore.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități, au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.