Introducerea unui regulament pentru parcările din Bacău și sistematizarea unor zone extinse de garaje, prin demolarea acestora și transformarea spațiului în parcări, spații verzi, locuri de joacă și de relaxare, sunt principalele două proiecte pe care consilierii locali ai Partidului Național Liberal și viceprimarul PNL Liviu Miroșeanu le-au susținut după alegerile locale din 2020, spun reprezentanții Grupului consilierilor PNL Bacău.

Ambele proiecte se află în stadii avansate de implementare, iar scopul lor este de a rezolva una dintre principalele probleme ale orașului, cea a spațiilor de parcare, dar și o chestiune care ține de estetică urbană și de utilitate, în cazul garajelor.

,,Spre surprinderea noastră, primarul Daniel Stanciu-Viziteu a anunțat în spațiul public, fără nicio discuție în prealabil, că va retrage viceprimarului Liviu Miroșeanu atribuțiunile pentru a implementa alocarea parcărilor rezidențiale. Înțelegem pana de idei a primarului municipiului Bacău și dorința sa de a își însuși cele două proiecte liberale, dar catalogăm gestul primarului ca fiind unul lipsit de eleganță față de partenerii liberali și lipsit de eficiență pentru băcăuani.

După patru ani în care orașul a stagnat, în care investițiile au fost inexistente, băcăuanii așteaptă de la administrația locală soluții, nu spectacolul unui copil care fură jucăriile. Oamenii nu mai au răbdare, vor dezvoltarea comunității! De aceea am propus și finalizarea Spitalului ”Sfânta Maria”, înființarea de centre medicale de permanență, reluarea Galei Învățământului și multe altele. De aceea ne dorim ca Bugetul 2022 să fie gândit în baza consultării publice și a priorităților băcăuanilor.

Ne dorim ca primarul Daniel Stanciu-Viziteu să înțeleagă că proiectele pentru oraș se pot realiza doar în echipă, cu dialog, deschidere și colaborare, și că PNL este (sau ar trebui să fie!) principalul său partener de administrație!”, declară Liviu Miroșeanu și Grupul consilierilor PNL Bacău.