Viceprimarul municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu acuză PSD că folosește fondurile CRAB și ADIB pentru alte unități administrativ-teritoriale, decât municipiul Bacău, deși acesta este acționarul majoritar în CRAB.

El susține într-un comunicat de presă că bătaia de joc a PSD-iștilor de la CRAB la adresa băcăuanilor este patronată de președintele Consiliului Județean Bacău. Ivancea se folosește de toți locuitorii municipiului Bacău pentru a atrage bani europeni, dar aceștia capătă alte destinații, cu dedicație pentru primarii prieteni din PSD”.

„La începutul carierei sale politice, îl consideram pe domnul Valentin Ivancea un om serios. Din păcate, timpul mi-a demonstrat că m-am înșelat: președintele Consiliului Județean Bacău are aceeași atitudine ipocrită, gălăgioasă precum colegii săi din PSD.

Despre municipiul Bacău este mult prea puțin interesat, iar în problema (atât de serioasă) cum este apa potabilă nu face nimic în afara unor declarații. Faptul că am cerut o analiză foarte serioasă a activității CRAB și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADIB), ambele entități conduse de PSD, pare să-l fi iritat la culme.

În loc de declarații politicianiste, domnul Ivancea ar trebui să explice cât mai repede de ce recepția proiectului Rezervei de Apă (investiție finalizată) este întârziată de mai bine de patru luni și de ce lucrările la demanganizarea Stației de reabilitare și a puțurilor de la Gherăiești nu sunt finalizate nici până astăzi.

Și tot domnul Ivancea ar trebui să ofere explicații și despre faptul că lucrările la extinderea și modernizarea rețelei de apă și canal încă nu au început, deși finanțare există.

Cum președintele Consiliului Județean Bacău nu are răspunsuri la aceste întrebări, se pune foarte serios întrebarea care sunt beneficiile concrete ale municipiului Bacău, parte asociativă importantă în ADIB, în condițiile în care banii europeni iau alte căi, iar investițiile atât de necesare băcăuanilor sunt blocate intenționat.

Pentru că vina și nepăsarea celor de la CRAB (PSD) față de municipiul Bacău sunt evidente. Dintr-un proiect european în valoare de 472 de milioane de euro, municipalitatea primește circa 10% (48 milioane de  euro).

Toate aceste aspecte capătă conotații și mai grave, dacă ținem cont  că, în ADIB, municipiul Bacău are cel mai mare număr de locuitori. În plus, Primăria Bacău, din postura de acționar majoritar la CRAB, cu 51%, este garantul împrumutului contractat de la BERD pentru cofinanțarea proiectului european. Este trist că domnul Ivancea se folosește de toți locuitorii municipiului Bacău pentru a atrage bani europeni, dar aceștia capătă alte destinații, cu dedicație pentru primarii prieteni din PSD.

Nu, municipiul Bacău nu va părăsi ADIB, dar nici nu vom accepta această formă de  asociere în orice condiții. Conducerea PSD-istă a CRAB și ADIB trebuie să ofere urgent explicații pentru managementul defectuos și disprețul manifestat față de toți băcăuanii.”

comunicat PNL Bacău