Municipiul Bacău a sărit  de rata de infectare de 6 la mia de locuitori. CJSU se întrunește astăzi în ședința extraordinară pentru stabilirea noilor măsuri ce se aplică, în funcție de evolutia incidenței cumulate.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localităţile care au depăşit pragul de 6 la mia de locuitori.

Se intră în carantină în weekend, între orele 20:00 și 05:00. Sunt exceptați de la această măsură cei care au schema completă de vaccinare și cei care au trecut prin boală.

De asemenea, masca redevine obligatorie și pe stradă. ,,Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”.

Magazinele vor funcționa în intervalul orar 5:00 – 22:00 unde incidența este de peste 6/1.000, la sfârșit de săptămână. „Se propune ca programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori și pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, să se desfășoare doar în intervalul orar 5:00-22:00. În intervalul orar 22:00-5:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domicilii.”

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ a unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.

Vaccinaţii se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

 

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!