La data de 11.10.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 2 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2016 – 2021, inculpații au racolat, prin utilizarea metodei ,,loverboy” sau prin promisiunea unui loc de muncă bine plătit, prin inducere în eroare și prin amenințări cu acte de violență, mai multe persoane vătămate, pe care le-au obligat să practice prostituția pe teritoriul Italiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Irlandei de Nord și României.

Clienții tinerelor erau racolați prin intermediul unor site-uri, iar unul dintre inculpați avea rolul de a le transporta la locuințele acestora. Una dintre  persoanele vătămate, aflată pe teritoriul Marii Britanii, a reușit să contacteze autoritățile române, iar, în urma colaborării cu omologii britanici, persoana vătămată a fost salvată și repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Bacău și Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, al Biroului Atașatului de Afaceri Interne și al Poliției Metropolitane din Londra.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.