Din acest moment, băcăuanii pot beneficia complet online de numeroase servicii publice ale Primăriei. Printre acestea se numără taxe și impozite, urbanism, direcția patrimoniu, autorizații de funcționare, poliția locală, petiții etc.

Băcăuanii pot beneficia de servicii accesând link-ul: https://portal.municipiulbacau.ro
 Persoanele fizice/juridice pot depune orice declarație de impunere (clădiri, teren, mijloace de transport, salubrizare) însoțite de documentele doveditoare pe adresa de email : taxe-impozite@primăriabacau.ro.
Certificatul de atestare fiscală pentru persoane fizice sau juridice se poate obține on-line accesând Portalul de servicii electronice al Primăriei Bacău : https://portal.municipiulbacau.ro

Plățile online pentru persoane fizice/juridice se pot efectua accesând https://www.ghiseul.ro.

Plățile se pot face fără un user și o parolă.
Toate formularele tipizate, lista conturilor IBAN, procedura de înrolare în sistemul de plată Ghiseul.ro se regăsesc pe pagina de internet: https://municipiulbacau.ro/taxe-si-impozite/

,,Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care nu sunt familiari cu dispozitivele electronice sau nu au certificat verde este deschis un ghișeu la Direcția de Taxe și Impozite a Municipiului Bacău, din str. Vasile Alecsandri nr. 63, unde se pot depune documente în format fizic.”, notează primarul Viziteu.
De la 1 noiembrie, alte patru declarații se vor putea depune online:
P04TI Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului pe clădiri – persoane fizice
P05TI Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului pe clădiri – persoane juridice
P02TI Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului pe teren – persoane fizice
P03TI Declarație fiscală pentru stabilirea impozitului pe teren – persoane juridice.