O joacă de copii se putea termina tragic, pentru un băiat de 15 ani din Bacău. Adolescentul a suferit arsuri pe tot corpul, după ce s-a urcat pe un vagon de marfă și a atins firele de înaltă tensiune, scrie ProTv.

Incidentul s-a petrecut într-o gară din Bacău, iar băiatul a urcat pe tren să își facă o fotografie.

Băiatul este internat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iași, în stare extrem de gravă, după ce a fost adus, de la Bacău, cu o ambulanță, intubat și ventilat mecanic. Victima are arsuri pe 80% din suprafața corpului și a fost operată de mai multe ori de medicii plasticieni.

Mai grav este că îi sunt afectate și organele interne, în urma electroșocului cauzat de liniile de înaltă tensiune. Polițiștii spun că băiatul a urcat pe un marfar să își facă o fotografie, pe care intenționa să o publice și pe rețelele sociale. Imediat ce a urcat pe tren, a atins firele de înaltă tensiune și a fost aruncat în aer câțiva metri. Un martor a văzut fumul care ieșea din fire și l-a găsit pe băiat prăbușit la pământ, cu fața în jos. Polițiștii din Bacău au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Din primele informații, băiatul nu era singur, ci se juca și cu alți copii de vârsta lui, dar care au fugit de la locul incidentului, speriați de cele întâmplate. Dacă va supraviețui, deși sunt șanse minime, băiatul va rămâne cu sechele fizice și psihice, notează ProTv.