Aproximativ 200 de articole de îmbrăcăminte și parfumuri, în valoare de circa 500.000 de lei, ce au fost găsite de polițiști la imobilul unui bărbat de 47 de ani, din comuna Livezi, au fost ridicate în vederea confiscării. La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, criminaliști și luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare un mandat de percheziţie pe raza comunei Livezi, la imobilul folosit de unui bărbat de 47 de ani, bănuit de contrabandă şi punerea în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

În fapt, bărbatul din comuna Livezi ar fi procurat ţigarete netimbrate de la diverse persoane, la preţul de 5 lei/pachet, iar ulterior le-ar fi transportat în Marea Britanie disimulate în interiorul habitaclului unor autoutilitare, unde le-ar fi comercializat la un preţ mult mai mare decât cel de achiziţie.

Cu ocazia percheziției efectuate, polițiștii au depistat la imobilul bărbatului, mai multe articole vestimentare şi parfumuri asupra cărora există suspiciunea că ar fi contrafăcute și pe care le-ar comercializa la diverse persoane. Astfel, au fost identificate aproximativ 200 de articole de îmbrăcăminte şi parfumuri ce purtau o marcă identică sau similară cu o marcă originală.

Bunurile în valoare de circa 50.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, fiind pus în executare şi un mandat de aducere la sediul I.P.J Bacău a unei persoane pentru audieri.