Juriul secțiunii concurs a Festivalului Recitalurilor Dramatice „Bacău Fest Monodrame”, ediția 2021, format din criticul de teatru Călin Ciobotari, actrița Katia Pascariu şi regizorul Vlad Cristache, a hotărât, în urma vizionării spectacolelor nominalizate, să acorde următoarele premii:
1. „Premiul pentru cea mai bună actriță” se acordă actriței Alexandra Sorana Eșanu pentru rolul din spectacolul Medeea Redux, producție independentă, Facultatea de Teatru și Film Cluj
2. „Premiul pentru cel mai bun actor” se acordă actorului Lovas Zoltan pentru rolul din spectacolul One Wo (Man) Show, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad
3. „Trofeul Bacău Fest Monodrame 2021” se acordă actriței Mirela Pană pentru rolul din spectacolul „Maria Tănase. O poveste”, Teatrul de Stat Constanța

Publicul spectator este invitat să urmărească spectacolele câștigătoare în zilele de 5, 6 și 7 noiembrie 2021, de la ora 21.00, pe pagina de facebook a Teatrului Municipal „Bacovia” gratuit, iar în aceleași zile, cu începere de la ora 12.00, vor putea urmări și cele trei spectacole lectură care au la bază textele finaliste în Concursul de Dramaturgie Monodramă 2021.

Ce se joacă la Teatrul Municipal „Bacovia” în acest weekend?

În acest weekend, în sala de spectacole sunt programate două reprezentanții. Duminică, de la ora 11.00, pentru copii se va juca spectacolul „Capra cu trei iezi”, regia Geo Balint, iar de la ora 18.00, „Tiadora”, regia Sorin Militaru.

Monodrama „Tiadora” se află pe lista spectacolelor selectate pentru Festivalul Național de Teatru (FNT), care va avea loc în perioada 6 – 14 noiembrie 2021, la Secțiunea „Creația. Feminin”.

Pentru rolul din „Tiadora”, actrița Eliza Noemi Judeu a fost nominalizată și la Premiul UNITER (Gala 2021) pentru interpretare, la categoria „Cea mai bună actriță în rol principal”.

Spectacolul a fost programat în cadrul FNT tot în ziua de 7 noiembrie, de la ora 23.30 și poate fi urmărit de publicul din întreaga țară, pe site-ul fnt.ro.