Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) nu se va mai ocupa de administrarea drumurilor, străzilor și a cimitirelor din Bacău. Consilierii locali ai PNL au inițiat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care străzile și cimitirele vor reveni în administrarea Primăriei. Anunțul a fost făcut în conferința de presă susținută de deputatul Mircea Fechet, președintele organizației județene PNL Bacău, și viceprimarul Liviu Miroșeanu.

,,În acest moment, avem serioase probleme legate de tarife, dar și de calitate a lucrărilor, lucru pe care l-au remarcat toți cetățenii. Am consultat tarifele din domeniu ale SSPM și ale diverselor firme băcăuane și diferențele sunt uneori chiar și duble. De exemplu, dacă vorbim de balast, SSPM cere 20 de lei/mp, când majoritatea firmelor pretind în jur de 9,8 lei/mp. La montat pavaje, SSPM are un tarif de 111 lei, în timp ce alte firme fac același lucru cu 41 de lei.

Dezvoltarea comunităților trebuie să rămână o prioritate pentru guvernare. Programul Anghel Saligny a fost gândit să vină în sprijinul administrațiilor locale pentru proiecte privind nevoile de bază ale oamenilor – de la sisteme de apă, canalizare și gaze, la drumuri mai bune.

 97,5% din administrațiile locale din România au depus cereri de finanțare, adică 3.147 de administrații locale.

În județul nostru, au fost depuse proiecte de peste 3,2 miliarde de lei, pentru nevoi de bază ale cetățenilor. M-am bucurat să văd că suma cea mai mare a fost solicitată de primarul liberal al orașului Slănic Moldova, Gheorghe Baciu. Pentru proiectul de modernizare a rețelei de canalizare, stații de epurare și canalizare pluvială în oraș, Slănic Moldova a depus un proiect de 156 de milioane de lei. Acesta este doar un exemplu, avem multe astfel de proiecte care vor schimba în bine fața comunităților”, a spus Mircea Fechet.