Societatea de Servicii Publice Municipale (S.S.P.M.), o invenție a fostei administrații, are în momentul de față un management neperformant, iar una dintre cauze este tocmai siguranța de stăpân absolut pe domeniului public al orașului, în urma unei hotărâri de Consiliu Local care ar trebui revocată.

Ca societate comercială a municipalității, S.S.P.M. ar trebui să se comporte ca orice jucător de pe piață: să participe la licitații, să eficientizeze cheltuielile, să investească în mașini și utilaje, să reducă posturile din birouri, să acționeze mult mai eficient atunci când are responsabilități  contractuale cu  municipalitatea.

Din păcate, nimic din toate acestea nu se întâmplă, S.S.P.M. a deveni un loc al sinecuriștilor, angajați pe orice alte criterii decât cele care țin de pregătire și performanță.

În calitate de viceprimar care are atribuții și urmărește lucrările efectuate pe domeniul public, am constatat în ultimele luni calitatea îndoielnică a lucrărilor executate de S.S.P.M., prețurile necontrolabile, amatorismul și indolența unora dintre salariați.

Eu și colegii mei liberali din Consiliul Local Bacău ne-am opus, în cadrul ședinței de astăzi, 3 noiembrie 2021, numirilor în Consiliul de Administrație al S.S.P.M., și am solicitat o justificare mai clară a solicitării de majorarea a tarifelor practicate de societate. Monopolul S.S.P.M. pe domeniul public trebuie să înceteze!

Liviu Miroșeanu
Viceprimar al municipiului Bacău