A început demolarea garajelor din Bacău. Primele garaje vizate au fost cele din zona străzii Ștefan cel Mare (Gepex). Întrebat de ce a început procesul de demolare cu zona respectivă, primarul a răspuns că ,,în acest moment sunt 6 sau 7 zone care sunt în curs de pregătire. […] Ce a fost particular în zona Gepex este că toți de aici au folosit opțiunea de a dona garajele primăriei. Am propus asta Consiliului Local și au fost de acord: cei care au garaje pe domeniul public și nu au bani să le demoleze, să le doneze primăriei și atunci primăria le ia în patrimoniu și le demolează din bugetul local. ”

În cazul în care va fi ,,o mare de garaje pe un domeniu public și în mijloc o insulă cu teren privat”, se va face exproprierea terenului, a explicat Lucian Daniel Stanciu Viziteu, invitat la emisiunea Ora Bacăului.

Durata proiectului este, încă, nedeterminată, spune primarul. El preconizează, însă, demolarea a 1000 de garaje pe an. Nici costul nu este, deocamdată, calculat: ,,Momentan, trebuie să vedem exact cum se derulează în teren, pentru că sunt lucruri pe care nu le poți vedea din timp.”

Sursă foto: brx.ro