Începând de astăzi, locuitorii comunei băcăuane Pârgărești pot plăti taxele și impozitele locale, cât și alte sume datorate la bugetul de stat folosind cardul bancar.

„Nu e nevoie sa ai la tine numerar, nici sa pierzi timp cu un drum la bancomat atunci cand te pornesti sa platesti taxele si impozitele. Poti plati cu orice card la primăria noastră, usor, rapid si sigur, ca la oricare centru comercial. În plus, comisionul este zero pentru orice plată cu cardul”, ne-a declarat Marius Gabriel Gheorghiță, primarul comunei. El a ținut să fie primul contribuabil din Pârgărești care a folosit acest serviciu, achitându-și un impozitul pe teren.

El a mai anunțat și că în câteva zile urmează să fie implementat și sistemul de plată online prin intermediul platformei www.ghiseul.ro. Platforma se adresează atât persoanelor fizice cât şi persoanelor juridice.

„Am dorit să asigurăm aceste instrumente moderne de plată nu pentru o așa zisă modernizare, ci dintr-o necesitate acută. Foarte mulți locuitori din comuna noastră ne-au cerut acest lucru. Mă refer aici atât la cei care lucrează în Italia, Anglia sau Germania cât și la antreprenori locali, la tinerii activi care au acum la dispoziție instrumente de plată moderne, cu care ei sunt deja obișnuiți, care le asigură rapiditate, confort și siguranța”, a mai explicat primarul din Pârgărești.