Ministerul Transporturilor a pregătit proiectul unei Hotărâri de Guvern care prevede transferul pasajului din gara Bacău de la CFR la administrația locală. Potrivit actului normativ pasajul cu o suprafață de 1026 mp (construit în 1977) se imparte în zona administrată de CFR (616 mp) și cea administrată de Primărie (410 mp).

Tunelul pietonal subteran din stația CF Bacău este un obiectiv de largă utilitate publică, cu trafic pietonal intens, care asigură legătura între zona Gării Bacău și strada Gheorghe Donici din municipiul Bacău. Acest tunel are o suprafață construită de 1026 mp, din care 410 mp se află în proprietatea municipiului Bacău, iar restul suprafeței de 616 mp face parte din domeniul public al statului și se află în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” S.A.

Proiectul propune trecerea bunului imobil „Pasaj subteran” (tunel pietonal) din domeniul public al statului, administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” S.A. în domeniul public al municipiului Bacău, județul Bacău.

Sursă foto: realitateadebacau.net