S-a finalizat extinderea secției de radioterapie a SJU Bacău, anunță Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.  În noua incintă medicală a fost instalat cel de-al doilea accelerator de particule pentru tratarea pacienților oncologici, sosit în septembrie la SJU Bacău.

Începând din ianuarie se va dubla capacitatea de tratament a secției Radioterapie. În plus, în cazul unor revizii la acceleratorul de particule care este acum în uz, secția va continua să funcționeze, asigurând continuitatea schemelor de tratament specifice.

Investiția este integral finanțată de Consiliul Județean Bacău şi are o valoare de aproximativ 24 milioane lei. Ea vine în completarea lucrărilor de modernizare finalizate în 2017, când secția de Radioterapie de la SJU Bacău a primit un prim accelerator de particule, printr-o investiție asigurată de guvernul PSD şi implementată de Compania Națională de Investiții.

,,Îi felicit pe managerul Adrian Popa și personalul medical de specialitate din cadrul SJU Bacău pentru modul eficient în care au coordonat lucrările la această investiție. Prin finalizarea acestui proiect dovedim că sănătatea este cu adevărat o prioritate, asumare de altfel concretizată prin investițiile subtanțiale pe care CJ Bacău le derulează în sistemul sanitar băcăuan.”, declară președintele Consiliului Județean Bacău.

Sursă foto: facebook.com