Acțiunile jandarmilor băcăuani pentru combaterea comercializării ilegale a materialelor pirotehnice s-au finalizat ieri cu întocmirea a patru dosare cu acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării din municipiul Bacău și orașul Comănești, urmând a fi predate polițiștilor din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanţe  Periculoase, împreună cu actele procedurale întocmite pe numele a patru persoane, în vederea continuării cercetărilor.

Se atrage atenția asupra potențialului pericol asupra sănătății generat de materialele pirotehnice, în special în cazul folosirii acestora de către copii.

Se recomanda cetățenilor să nu achiziționeze astfel de materiale și să nu încurajeze utilizarea lor de către copii, oricât de ,,distractiv” ar părea, pe moment, pentru a preveni producerea unor accidente cu urmări din cele mai serioase.